• Bel ons +32 9 252 32 89 of
  • EMAIL_US

PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN

PBM's voor de bescherming van de handen en armen

Ongevallen met letsels aan handen en armen maken een groot deel uit van het totale aantal arbeidsongevallen. Beschermende handschoenen zijn dan ook geen overbodige luxe. Het aanbod op de markt is zeer groot. Vooraleer een keuze te maken, moet onderzocht worden welke de risico’s op de werkplaats aanwezig zijn.

PBM’s voor de bescherming van de voeten en benen

Veiligheidsschoenen zijn naast beschermende handschoenen de meest gebruikte persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Net als bij handschoenen zal de keuze voor een veiligheidsschoen bepaald worden door de risico’s waartegen de schoen moet beschermen.

PBM’s voor de bescherming van het oog en het gelaat

Er zijn soorten werkzaamheden die een bedreiging vormen voor de ogen of voor het hele gelaat: werken met scheikundige producten (dampen, vloeistoffen en vaste stoffen), werken waarbij straling vrijkomt (bv. bij lassen of laseren), werken waarbij projectielen ontstaan (bv. bij slijpen, hameren, frezen), ...

PBM’s voor de bescherming van het gehoor

Gehoorbeschermingsmiddelen worden ofwel in (bv. oordopjes) ofwel op het oor gedragen (bv. oorkappen). De keuze van het type gehoorbescherming volgt uit de risicoanalyse. Bij een goede keuze moet steeds rekening worden gehouden met de mate van demping, het draagcomfort en de hygiëne.

PBM’s voor de bescherming van het lichaam (beschermende kleding)

Beschermende kleding beschermt het hele lichaam of die delen van het lichaam die nog niet beschermd worden door hand- en armbescherming, voet- en been bescherming of hoofdbescherming.

PBM’s voor de bescherming tegen vallen

Wanneer werknemers werken op een hoogte van meer dan 2 meter en ze het risico lopen om te vallen, moeten ze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) dragen. Die PBM’s moeten de schadelijke gevolgen van een val voorkomen. De val moet altijd opgevangen worden op een veilige afstand t.o.v. het opvangoppervlak (minstens 1 meter).

PBM’s voor de bescherming van het hoofd

Veiligheidshelmen beschermen werknemers voornamelijk tegen de gevaren van vallende voorwerpen. Wanneer werknemers de kans lopen om zich te stoten, kunnen stootkappen een oplossing zijn. Daarnaast zijn er meer specifieke helmen, zoals brandweerhelmen.

PBM’s voor de bescherming van de ademhaling

Bij werken in vervuilde luchtomstandigheden of in plaatsen met weinig zuurstof moet ademhalingsbescherming worden gebruikt. Een PBM dat instaat voor de bescherming van de ademhaling, zal ofwel de omgevingslucht filteren (= afhankelijk van de omgevingslucht) ofwel zuivere lucht aanvoeren (= onafhankelijk van de omgevingslucht).

Bedrijfsgegevens

Oosterzelesteenweg 125
9230 WETTEREN

BTW BE 0451.010.012

Email

Tel +32 9-252 32 89
Fax +32 9-252 33 47

Search